NIEUW! Deep Clean Air met UV-C

06 april, 2019

Deep Clean Air Products introduceert:

Recent onderzoek naar het effect van UV-C licht op het coronavirus, toont aan dat het virus na zes seconden voor 99% was verdwenen. Meer zekerheid krijg je niet in deze onzekere tijden.

Duurzaam desinfecteren van lucht

Voortdurende reductie van pathogenen in lucht en oppervlakte

Met onze unieke technologie desinfecteren we luchtdeeltjes en oppervlakken te desinfecteren. Deep Clean Air Products is toegewijd aan het leveren van een hogere standaard van infectiebeheersing met uitmuntendheid en integriteit met behulp van RCI-technologie (UVC-Licht) .We combineren kennis en technologie om de levenskwaliteit van mensen te verbeteren.

Een techniek die virussen uit de lucht ‘zapt’ met een korte golf UV-licht, is veelbelovend voor het beperken van de verspreiding van Covid-19 in openbare binnenruimten.De technologie maakt gebruik van lampen die continue lage doses ver-UVC-licht uitzenden dat virussen en bacteriën kan doden zonder de menselijke huid, ogen en andere weefsels te beschadigen, wat het probleem is met conventioneel UV-licht.

UVC-licht heeft de potentie om een‘ game changer ‘te zijn ‘, zegt David Brenner, hoogleraar stralingsbiofysica aan de Columbia universiteit (VS). “Het kan veilig worden gebruikt in openbare ruimtes en het doodt ziekteverwekkers in de lucht voordat we ze kunnen inademen.”Wetenschappers weten al decennia dat kiemdodend UV-licht (golflengte rond 254 nm) het vermogen heeft om virussen en bacteriën te doden. Ziekenhuizen en laboratoria gebruiken vaak kiemdodend UV-licht om lege kamers en apparatuur te steriliseren. Maar conventioneel kiemdodend UV-licht kan niet worden gebruikt in aanwezigheid van mensen omdat het gezondheidsproblemen kan veroorzaken aan de huid en ogen.Ver UVC-licht, dat een golflengte heeft in het bereik van 205 tot 230 nm, kan geen menselijke cellen beschadigen. Maar deze golflengten kunnen wel virussen en bacteriën doden, in de lucht of op oppervlakken.

De experimenten van het onderzoeksteam hebben al aangetoond dat ver-UVC effectief is in het uitroeien van twee soorten seizoensgebonden virussen (die die hoest en verkoudheid veroorzaken). In samenwerking met infectiespecialisten test men het licht nu tegen het SARS-CoV-2-virus. “Met bemoedigende resultaten”, aldus Brenner.

Als hij breed wordt toegepast, heeft de technologie volgens Brenner de potentie om toekomstige epidemieën en pandemieën onder controle te houden. “Ons systeem is een goedkope, veilige oplossing om virussen in de lucht uit te roeien, enkele minuten nadat ze zijn uitgeademd, -gehoest of -geniesd. En dat geldt niet alleen voor Covid-19, maar ook voor toekomstige nieuwe virussen, evenals meer bekende virussen zoals influenza en mazelen.”Brenner stelt zich voor dat de lampen worden geplaatst in allerlei openbare binnenruimtes. De technologie kan gemakkelijk in bestaande verlichtingsarmaturen worden ingebouwd en zou kunnen worden ingezet in ziekenhuizen en artsenpraktijken, maar ook in scholen, luchthavens, vliegtuigen en andere transportknooppunten.

Traditionele systemen en filters verwijderen de meeste deeltjes, maar missen iets heel belangrijks: ze elimineren niet de schadelijke bacteriënvirussenschimmels en geuren uit de lucht. Met onze unieke gepatenteerde filterloze actieve technologie bieden wij totaaloplossingen voor woningen, utiliteitsbouw en kantoren. Wij bieden zowel inbouwproducten en mobiele systemen die na aansluiting direct het verschil maken.

DCAP technologie brengt de oplossing naar de bron.

 • Werkt 24/7 veilig op plaatsen waar mensen en huisdieren aanwezig zijn
 • Vermindert verontreinigingen in de lucht en op het oppervlak
 • Verbetert de gezondheid en kwaliteit van leven
 • Zuivert de lucht en oppervlakken en vermindert geurtjes
 • Verwijdert schadelijke gassen
 • Beschermt tegen her besmetting wanneer mensen het gebied binnenkomen en zich verplaatsen
 • Levert meetbare en bewezen resultaten

Onze technologie is o.a. getest en gekeurd door:

Aanbeveling van longarts J. Westbroek!

Voormalig teamarts van topschaatsers Rintje Ritsma en Sven Kramer

“De draagbare unit van DCAP wordt al jaren in onze studio gebruikt. We hebben talloze voordelen gezien bij de behandeling van astmapatiënten. Het is aangetoond dat het effectief is bij patiënten die allergisch zijn voor huisstofmijt. RCI-technologie die in slaapvertrekken wordt gebruikt, elimineert 100% huisstofmijt binnen 48 uur.

Het gebruik van de FA 279 met onze allergische groep in andere kamers (kantoor, enz.) leidt ook tot een significante vermindering van allergische symptomen. We onderzoeken ook pollen- en schimmelallergieën, maar de eerste klinische waarnemingen tonen aan dat de symptomen aanzienlijk verminderen. Allergieën voor honden, katten en duiven hebben veel verbeterd bij patiënten die de draagbare eenheid gebruiken, zelfs in het geval van substantiële blootstelling.

In alle allergische groepen is er een zeer sterke vermindering van de behoefte aan geïnhaleerde geneesmiddelen (steroïden en bèta-agonisten) na een week gebruik van de RCI technologieën / of draagbare eenheden. Dus er is ook een economisch voordeel.”

De DCAP Box

Is eenvoudig te installeren in koelingen, productie ruimtes, magazijnen etc. Getest door o.a. Nutrilab is bewezen dat verse vis in koelingen minimaal 4 dagen langer houdbaar blijft met behoud smaak. Daarnaast creëert het een gezonde leefomgeving voor uw personeel. Behoeft weinig tot onderhoud.

Voordelen DCAP-systeem

 • Geen filters nodig
 • Eenvoudige installatie/verplaatsbaar
 • Duurzaam en energiezuinig
 • Veilig en kosteneffectief
 • Minimaal onderhoud
 • 24/7 gezonde lucht
 • Uitstekende testresultaten door wereldwijde onafhankelijke testbureaus, waaronder TNO
 • Als enige luchtzuiveringsproduct gecertificeerd door NASA
 • Verwijdert onaangename geuren
 • Vermindert bacteriën, schimmels en pollen aanzienlijk en maakt virussen onschadelijk
 • Vermindert huismijt
 • Minder ziekteverzuim